Yvonne (60 jaar)

Ik doe al vele jaren aan opstellingen. Iedereen heeft een eigen aanpak. Het is nooit hetzelfde. Ik vind dit werk zo ontzettend bijzonder, elke keer weer. Zo ook deze keer bij Talitha was het magisch.

Er waren twee vraagstellers, ik kende ze beide niet en ik kende ook Talitha niet. Ik was reuze benieuwd wat de dag ons zou brengen. Als ik binnenkom dan voel ik altijd direct wat er gaande is en die dag voelde ik veel boosheid en ongeduld omhoog komen. Ik laat dat er zijn. Ik weet dat ik er verder niets mee hoef te doen. Ik vertrouw volledig op dit werk en op het veld. Op de wonderbaarlijke zuiverheid van de antwoorden en van wat zich allemaal afspeelt in eenieder waar wij voor staan zoals je dat noemt. Je zegt niet ‘ik speel iemand’, want het is geen toneelspel ook al lijkt het aan de buitenkant wellicht wel zo. Enfin, over Talitha.

Ik heb met verbazing staan kijken naar haar geduld, engelen geduld is dit, ongekend. En wat een vertrouwen heeft zij in het proces dat gaande is. Wat kan zij het goed laten gaan en laten ontstaan. Ik was echt onder de indruk daarvan en zeker gezien het feit dat het echt wel pittig was: er was veel weerstand en boosheid. En om dan op dat moment niet de korte route naar de zogenaamde oplossing te nemen vond ik bewonderingswaardig. Ik verloor de moed die middag ook en zag het niet meer zitten. Ik kan daar goed bij blijven, en wacht af want ik weet dat het erbij hoort.

Talitha gaf niet toe aan de roep om de pijn die naar boven kwam te stoppen en om te gaan fixen. Ik kan jullie zeggen dat wat er toen gebeurde zo bijzonder was. Je ziet het niet aankomen bij een opstelling, wanneer je de controle los laat en het wijze veld laat spreken. Dat is precies wat er gebeurde, alles viel samen op het einde, onverwacht. Zoals je mag verwachten van een zuivere opstelling. Zo zie ik dat: wanneer de opsteller zuiver en in vertrouwen blijft en niet in de controle schiet en het gaat fixen dan gebeuren er magische dingen. Dat zag ik gebeuren hier. Ik was en ben er zo dankbaar voor want ook ik kon door zoveel vertrouwen van haar, voelen hoeveel kracht we hebben als mens als we loslaten en ons overgeven aan het wijze leven en haar antwoorden.

Talitha heeft overduidelijk veel werk verzet met zichzelf en haar eigen pijnen en patronen want zoveel geduld, vertrouwen en deze manier van aanpak kun je alleen hebben als je ook veel zelfinzicht hebt opgebouwd en niet meer leeft puur vanuit controle en zelf iets wil.

‘Don’t leave before the miracle happens’ en precies dat heb ik mogen aanschouwen en er een onderdeel van uit mogen maken, bedankt Talitha en tot heel graag weer een keer!