De ervaringen die je hier leest …

… zijn persoonlijke verhalen van mensen die ik heb begeleid. Ze hebben hun ervaring opgeschreven om anderen te laten weten hoe ze het werk en mij hebben ervaren. De ervaringen gaan soms over een specifieke sessie of workshop en soms over een traject. Ik hoop dat deze verhalen jou helpen een beter beeld te krijgen van wat je kunt verwachten. Ben je specifiek op zoek naar ervaringen over lichaamsgeoriënteerde therapie of systemische workshops, of over de Spelende Ademreis of het Neuro Affectief Support Traject? Selecteer deze dan in het lijstje rechts of onderaan de pagina.

Bianca-Rosa (50 jaar)

De opstelling bij Talitha waarbij het lichaam centraal staat is mij bijzonder goed bevallen. Ik vind Talitha een fijne begeleider. Zij brengt haar kennis en kunde, ervaring en intuitief vermogen mee en is zoals dat weleens genoemd wordt, afstandelijk betrokken. Wat voor mij zoiets inhoudt als dienend aan het proces. Voorbij aan het verhaal maar juist het lichaam laten spreken en waar dienend en nodig een woordelijke vertaling. De voorbereiding en nazorg heb ik als zorgvuldig ervaren. Deze dag heeft mij verheldering gebracht en daarmee rust en ruimte. Ben je op zoek om de taal van je fysieke lichaam te leren (of je nu wel of niet goed kunt voelen), ik kan Talitha zeker aanraden om je hierbij te begeleiden.

Bram (42 jaar)

Tijdens het neuro affectief support traject van Talitha heb ik ontdekt dat therapie niet alleen maar zwaar en moeilijk hoeft te zijn, maar ook leuk en plezierig. Tijdens verschillende spel en dans oefeningen werd ik positief geprikkeld en had ik plezier in het proces van ontdekken en de groepsdynamiek, waar ook gelachen mag worden. Bedankt voor deze mooie helende ervaring!

Shirley (62 jaar)

Zoals veel mensen heb ik het nodige meegemaakt in mijn jeugd maar heb ik dit weggestopt. Op een gegeven moment kon ik dit niet meer wegstoppen en moest ik er wat mee. Zodoende ben ik opzoek gegaan bij iemand die mij hiermee kon helpen, en kwam ik terecht bij Talitha. Ik heb Kundalini sessie gedaan die erg goed bevallen omdat er veel blokkades zijn losgemaakt. Daarna heb ik ook bij Talitha een workshop gevolgd waarbij ik kennismaakte met de ‘spelende ademreis’. Hier heb ik mij nu ook verder in kunnen verdiepen bij Talitha. Ik ervaar Talitha als een warm en ervaren persoon die je echt probeert verder te helpen en je op je gemak stelt. Ik heb haar ook aanbevolen bij familie en vrienden.

Man (50 jaar)

I wanted to express my sincere gratitude for the incredible ’treatment’ I experienced on Saturday. The positive impressions from that day are still lingering, and I am truly appreciative of your guidance and the positive impact it has on my healing process. Your expertise and support have been invaluable, and I am grateful for the opportunity to share my positive experience. It is truly remarkable how the systematic constellation treatment revealed the root cause of my emotional wound. Recognizing the words and gestures of men who challenged a member of my family was a truly enlightening experience. I felt a deep sense of relief which overwhelms me. The veil that had been concealing the wounded part of me was lifted, allowing me to become aware of what needs healing within myself.

Thank you again for everything, Talitha. I look forward to continuing this journey.

Nanda (54 jaar)

Recent heb ik de spelende ademreis bij Talitha gemaakt en het was zoveel meer dan ik had verwacht en had kunnen bedenken; het was werkelijk magisch! Haar begeleiding samen met Anne-Marie, de groep en de combinatie van theorie, oefeningen en daarna een ademreis over het thema van de avond maakte dat ik diep kon en durfde te ‘zakken’ waardoor ik transformerende ervaringen had. Intens, pittig, confronterend en zo enorm helend voor mij. Daarnaast heb ik inzicht in mijn patronen, mijn maskers, gekregen en ook kunnen spelen met alternatieve patronen en de effecten hiervan gevoeld op mijn ‘zijn’; wie ik ben, wat en hoe ik doe en ook kan doen. Dus niet alleen met mijn hoofd begrepen, ook daadwerkelijk ervaren. Sommige van deze (adem)ervaringen vergeet ik nooit meer! Ik kijk uit naar een vervolg.

Vrouw (25 jaar)

In het verleden heb ik cognitieve therapie gehad, maar omdat ik merkte dat dit niet meer aansloot bij wie ik nu ben, wilde ik een andere manier proberen. Goh, wat ik heb ik mooie sessies mogen ervaren bij Talitha en wat een verrijking is dit voor jezelf. Ik vond het in het begin wel wat spannend en onwennig, maar door de manier hoe Talitha mij begeleidde me haar vertrouwen en rust, voelde ik me al snel op mijn gemak en kon ik mezelf overgeven aan hetgeen wat er moest zijn. Elke sessie was anders en we hebben op het moment zelf gekeken wat passend was om op dat moment te doen. Dat je zoveel kan bereiken door op een bepaalde manier te ademen en met je lichaam in contact te zijn, vind ik tot op de dag van vandaag nog steeds bijzonder. Dit vraagt ook echt om vakmanschap en dat heb ik gemerkt bij Talitha. Zonder verwachting heb ik uiteindelijk in een korte periode veel inzichten mogen krijgen en bijzondere dingen ervaren. Dank je wel Talitha!

Ysabelle (46 jaar)

De wekelijkse bijeenkomsten waren een hele welkome toevoeging aan mijn leven en sloten steeds perfect aan op wat er speelde in het moment. De theorie en de oefeningen waren ontzettend waardevol en praktisch toepasbaar in het dagelijkse leven.

De heldere, integere, liefdevolle begeleiding en vooral ook de vreugdevolle en oordeelloze uitnodiging tot zelfonderzoek en de spiegels van de andere deelnemers lieten me goed zien waar ik zelf sta en hoe ik me tot mijzelf en de ander(en) verhoud.

Ik zou iedereen deze cursus gunnen om de uitdagingen van het leven, groot en klein, met een glimlach en een traan en vooral heel veel nieuwsgierigheid te kunnen ontmoeten, in jezelf en in elkaar.

Talitha en de assistenten weten heel goed in te spelen op de groepsdynamiek en de persoonlijke processen. Ze voelen door hun open aanwezigheid ook als een onderdeel van de groep.

Hoewel ik er helaas niet altijd bij kon zijn, heb ik grote sprongen kunnen maken in mijn ontwikkeling. Ik zou de cursus heel graag nog eens doen. Mijn mooiste herinnering is de zin die opkwam in een van de oefeningen en die voor mij mijn hele leven behelst: Ik ben er en ik wil contact! Echt contact. Van mens tot mens. 🙏💞✨

Arnout (50 jaar)

Door dit traject te volgen heb ik kennisgemaakt met de wereld van de polyvagaal theorie en heb ik ervaren hoe fundamenteel deze is. Dat ik zelf in staat was om mijn zenuwstelsel te reguleren (soms met een beetje hulp van de trainers) is voor mij een fantastisch inzicht. Ik heb ervaren hoe krachtig dat was, en tegelijkertijd zo eenvoudig.

Doordat de cursus een aantal maanden duurt en er elke week geoefend wordt, heeft het ook kans om goed te integreren en daarna volledig te omarmen.

Talitha en de twee assistenten hebben ons professioneel en goed begeleid hierin. Als er een vervolgcursus zou komen, dan ben ik de eerste die zich aanmeldt.

Marianne (58 jaar)

In mei 2022 had ik een afspraak bij Talitha voor een familieopstelling. Die zou op zondag zijn en omdat ik de lange reis naar haar toch al moest maken, besloot ik de Kundalini Awakening-sessie op de zaterdag ervoor toe te voegen aan mijn spirituele reis. Tijdens de sessie (met zes deelnemers) gebeurde er bij mij niks, hoewel ik echt bereid was te ondergaan wat zich zou aandienen en ik ook zag dat er bij anderen wel degelijk wat gebeurde en dat Talitha dat allemaal mooi begeleidde. Er was nog wat tijd na afloop van de gezamenlijke oefening en Talitha bood aan om in een één-op-één sessie een nieuwe poging met mij te wagen, omdat ze zelf ook niet begreep waarom er ondanks mijn ontvankelijke attitude niks was gebeurd. Ik vond dat een goed idee en we gingen aan de slag. Vrijwel meteen gebeurde er van alles en het werd een zeer intense ervaring, waarbij de communicatie met Talitha steeds op een goede, warme, veilige manier in stand bleef. Ik ging door heel veel emoties en beelden en belevingen heen en ze gaf me alle ruimte en na afloop ook de tijd om tot mezelf te komen en ‘terug te keren’ naar het ‘gewone’ bewustzijn. We hebben uitgebreid nagepraat.

De familieopstelling (waar ik één van de inbrengers was) was de volgende dag óók heel heftig, dus er was voor mij heel veel te integreren in de dagen, weken en maanden daarna. Talitha heeft geweldige nazorg gegeven en was bereikbaar voor vragen. Ze heeft dingen voor mij uitgezocht die onduidelijk waren voor zowel mij als haar, en dat was heel verhelderend. Het belangrijkste vind ik dat ik me veilig voelde bij Talitha. Nog steeds, bijna een jaar later, komen er soms beelden boven die me aan het denken zetten en nog weer een ander licht werpen op wat er speelde en speelt. Talitha’s specifiek op mijn situatie afgestemde suggestie om niet te veel met anderen te praten over deze ervaringen (iets wat ik later ook van andere ceremoniebegeleiders hoorde), neem ik tegenwoordig vaker ter harte. Ik merk dat je eerste indruk van dit soort ervaringen een andere kan zijn dan de lessen die je er in een later stadium (nog steeds) uit kunt trekken. Ik heb de begeleiding van Talitha dan ook als heel deskundig ervaren. Juist ook door de heftigheid van wat er voor mij bovenkwam, werd zichtbaar dat Talitha daar niet voor terugdeinst en in staat is daarvoor veilige ruimte te creëren.

Vrouw (45 jaar)

De ademsessie is een diepe en rijke ervaring, waar Talitha met veel liefde, therapeutisch vakvrouwschap, enthousiasme en speelsheid je persoonlijk proces binnen de groep en daarnaast de groepsdynamiek begeleidt. Ze schept een veilige ruimte waardoor ik me helemaal aan het moment en mijn eigen reis kon overgeven. Waardevol ook hoe de reis is opgebouwd: een deelronde, dansen, speelse lichaamsgerichte oefeningen alleen en met de groep waardoor je geaard en open bent voor je eigen ademsessie. Prachtig en zo intens!!!