Joyce (35 jaar)

De familieopstelling gegeven door Talitha heeft mij tijdens de dag veel inzichten en (h)erkenning gegeven. Nu begin ik langzaam aan steeds meer de energie te voelen die nu weer vrij door mij heen kan en mag stromen.

Ik was een vraagsteller en had zelf nog nooit een familieopstelling bijgewoond. Toch voelde het heel snel heel vertrouwd en veilig. Hierdoor kon ik mij vrij snel overgeven aan de opstelling en voelde ik al snel dat het klopte. Zoveel herkenning!

Het voelde heel dragend om anderen mijn verhaal te zien afspelen. Het had zowel iets pijnlijks als iets heel moois om anderen jouw pijn en verdriet te zien ervaren. Nu ik eraan terugdenk voelt het bijna alsof ik mij daardoor veilig genoeg voelde om echt de emoties eens helemaal te doorvoelen en vooral erkenning te geven. Zo mooi hoe je dan samen met een groep iets mag herbeleven.

Nu ik dit schrijf voel ik ook hoe er veel eenzaamheid van mijn schouders mocht afglijden. Doordat wat je altijd al voelt nu door anderen heen ziet gebeuren. Er was ruim de tijd en de aandacht om in kleine stapjes door het proces heen te gaan. Ook heel fijn om een week later nog eens met Talitha de opstelling te bespreken. Zo heb ik eerst even rustig de uitwerking van de opstelling door mij heen kunnen laten werken. En daarna ook nog mijn praktische vragen kunnen stellen.