Begeleiding bij zwangerschap

Na een studie lichaamsgeoriënteerde psychotherapie en het krijgen van twee kinderen ontstond bij mij een grote passie voor zwangerschap en geboorte geven en het gehele proces daaromheen. Vanuit heel veel liefde en een missie voor heling ondersteun ik jou graag in je proces van zwangerschap, geboorte geven en moeder zijn. Ik ben er voor jou en je partner, in de cruciale momenten en zorg dat jij je gesteund en gehoord voelt. Zodat je de best mogelijke ervaring zult hebben tijdens het geboorteproces. Ik ben er niet om de vader of partner te vervangen, integendeel. Ik ben er ter ondersteuning en de vader of partner kan dan vaak ook beter ontspannen en aanwezig zijn.

Mijn ondersteuning is zowel emotioneel als praktisch. Zelf heb ik intensieve processen beleefd tijdens mijn twee zwangerschappen, daartussen en erna. Ik heb een traumatische bevalling gehad en ook een zeer helende en bekrachtigende. Ik heb grondig onderzoek gedaan en een doorleefde ervaring in thema’s rondom geboorte en moederschap. De geboorte van je kind is een ervaring die je nergens mee kunt vergelijken, het is een van de meest intieme en intense ervaringen die je als vrouw kunt hebben. Bewust er in zijn en je voorbereiden heeft veel impact. Samen met de juiste ondersteuning helpt dat om krachtig en vol vertrouwen je bevalling in te gaan. Ongeacht hoe een bevalling verloopt, maakt het dat makkelijker er met een goed gevoel op terug te kijken.

Mijn ondersteuning bestaat bijvoorbeeld uit lichaamsgeoriënteerde sessies rondom vier basisbehoeften: je veilig en gewaardeerd voelen (‘ik doe ertoe’), je competent voelen (‘ik kan het, ben goed genoeg en wordt gerespecteerd’), je autonomie (‘ik beslis zelf, ik ben verantwoordelijk, ik doe wat ik wil’), en vertrouwen (hierin komen de andere behoeften samen). Daarnaast geef ik praktische ondersteuning bij eventueel onderzoek en biedt ik emotionele ondersteuning om te bellen of af te spreken tijdens moeilijke momenten.

Ben je benieuwd? Ik overleg graag wat bij je past en welke ondersteuning voor jou het meest waardevol is.