In lichaamsgeoriënteerde psychotherapie of begeleiding richten we ons op de samenhang tussen jouw lichaam, je emoties, gedachten en gevoelens. Door te onderzoeken en te ontdekken. Door te spelen, dromen en oefenen. Tijdens een sessie ben je dus niet alleen bezig met je gedachten, maar ook met jouw lichaam en je gevoel. Door te ademen en te bewegen, en door te voelen en te doen. Iets voor jou? Ik nodig je uit om het te proberen.
Psychotherapie gaat altijd over iets nieuws. Het is onderzoek op het scherpst van de snede. Daar waar verdieping mogelijk is, is vaak daar waar het schuurt, spannend is of pijn doet. Daar kan iets nieuws ontstaan. Het is daarom ook een proces dat gepaard gaat met hobbels, met ups en downs. Het is niet zo dat je je iedere sessie vrijer of beter gaat voelen. Het kan zijn dat je je soms slechter voelt of het idee hebt dat je vastloopt. Dat is vaak onvermijdelijk, wanneer moeilijke patronen, ervaringen en gevoelens onderdeel zijn van de sessies. Wanneer je draagvermogen toeneemt ontstaat ook voor deze ervaringen ruimte om zich te verdiepen. Dit is een natuurlijk en hulpzaam onderdeel van het ontwikkelingsproces en het schept ruimte voor iets nieuws en groei.
Lichaamsgeoriënteerde psychotherapie heeft als doel om de cliënt weer en/of meer in contact te brengen met zijn levenslust en energie. De basis van de therapie wordt gevormd door het vrijmaken van de verkramping en blokkades. Het richt zich vooral op de geblokkeerde ademhaling en chronische spierspanningen, en op emotioneel niveau op het onderdrukken en inhouden van emoties. Lichaamsgeoriënteerde therapie kan onder andere helpen bij klachten als: psychosomatische klachten (hoofdpijn, buikpijn e.d.) of somatoforme problematiek, lichamelijke spanningsklachten of chronische vermoeidheid. Angstige of depressieve klachten, ingrijpende ervaringen die onvoldoende zijn verwerkt, of bij voortdurend vastlopen in relaties, thuis of werk.
Ik begeleid je met liefde, toewijding en vakvrouwschap.